Sosyal Medya

Güncel

PYDÂ’nin korkusunu Lavrance duyurdu

Terör örgütü PKK’nın Suriye kolu, El Bab’daki temizlik sonrası teleşa kapıldı. Ankara’nın ‘Hedef Münbiç’ mesajlarının ardından hendek kazmaya hız veren örgütün yabancı militanı Maryanne Lavrence, PYD’nin ‘önlemini’ sosyal medyada paylaştı.



Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında, Suriye’de terör örgütü IŞİD’in direncinin kırıldığı El Bab’ın tamamına yakını terör unsurlarından temizlendi. Gözler, çoÄŸunluÄŸu terör örgütü PKK’nın Suriye’deki uzantısı PYD/YPG’den oluÅŸan Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG) elindeki Münbiç ile IŞİD’in ‘kalesi’ Rakka’ya çevrildi. CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan da üç gün önce yaptığı açıklamada “El-Bab temizlendikten sonra hedef Münbiç’tir. BaÅŸta Suudi Arabistan olmak üzere Körfez ülkelerinin de ciddi desteÄŸine ihtiyacımız var” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

17-02/19/19-kar-8-pyd-2.jpgYPG’nin yabancı militanlarından Lavrance kazılan hendeklerin karelerini Facebook’ta paylaÅŸtı.

Türkiye’yi ve bölgeyi tehdit eden terör unsurlarına karşı sırada Münbiç’in olacağı açıklamalarının ardından bölgede dikkat çekici geliÅŸmeler yaÅŸanmaya baÅŸlandı. Karar’ın ulaÅŸtığı bilgi ve fotoÄŸraflara göre, El Bab’ın hemen doÄŸusunda bulunan Münbiç’te bulunan DSG unsurları, ilçe çevresindeki hendek kazma Ã§alışmalarına hız verdi. Kazılan siper fotoÄŸraflarını ise YPG içerisindeki ‘lejyoner bir savaşçı’ olan Maryanne Lavrence sosyal medya hesabından paylaÅŸtı. Lavrence, paylaÅŸtığı fotoÄŸraflara bir de yorum yaparak, “DSG’nin, olası Türk ve ÖSO saldırılarına karşı özellikle batıda ve kuzeyde Münbiç çevresinde hendekler kazdığı iddia ediliyor” dedi.

 

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.